mustangmedusa

Alla inlägg den 19 augusti 2013

Av Medusa Corsfeldt - 19 augusti 2013 18:26

Oavsett hur ens kaninburar ser ut å om de e' inne eller ute, så e' det alltid bäst att kaninerna får ha en toalett i sin bur. Först å främst håller sig alltid resten av buren sig ren å fräsh, eftersom kaninen då går på lådan precis som en katt. Det e' väldigt smart å smidigt. Dessutom lär sig kaninen att gå på lådan lika snabbt som en katt gör!! Kanske tar typ två dagarå innan dess bajsar de några kulor utanför, men de kan man bara lägga i lådan, för då förstår kaninen att det e' där sånt ska göras...


Såhär e' det bäst att man har det:

Längt ner i botten kan man lägga lite vanligt tidningspapper som har bra uppsugningsförmåga, (perfekt med reklamtidningar, så blir man då av med det oxå, hahah). Över det har man ett lager med vanlig tung kattsand å överst har man ströet som heter Toa-Lätt. Väldigt bra e' det!! Kaninerna trivs väldigt bra med sånt å de kan gräva om de vill oxå. Mina kaniner tycker t.o.m om att sova i toaletten. 


En gång i veckan tar man då bort allt kiss som e' klumpat med en såndär spade som man har till katters toaletter oxå. Men man tömmer hela lådan ungefär en gång i månaden. Man ska inte ta bort kaninbajset mellan, eftersom det torkar å luktar inget å blir extra bra som mer strö. När man har tagit bort allt kiss e' det bara att fylla på med lite nytt strö å blanda runt i lådan. Detta sättet e' väldigt smart å sparsamt. Dessutom tycker kaninerna bra om det. 

Lådorna ska vara ganska stora med höga kanter, så kaninerna kan gräva hur de vill, utan att skvätta utanför. 



 

Marmaduke behövde inte lära sig att gå på lådan, utan det var som att hon visste det direkt när hon kom till mig i juni. Å när hennes ungar blev tillräckligt stora för att lära sig att äta själva å göra sina behov, så hoppade de oxå i lådan, som att Marmaduke hade sagt till dem att det e' den som e' toaletten, heheh!!



 

Shelby han e' nästan som en katt; han gräver ner sitt kiss å bajs, iafal det mesta av det. Men han e' ju en sån som älskar att gräva oxå!!  


 

Fluffis älskar sin toalett, så ganska ofta lägger han sin mat där i för att äta senare å sen sover han nästan alltid i den oxå, heheh!!

 


Av Medusa Corsfeldt - 19 augusti 2013 16:19

    Även att man har en kamera med 14.1 megapixlar så blir det inte bra bilder när det man tar kort på rör sig väldigt mycket... Jag testade bara att ta lite snabba bilder när kaninerna hade fått mat å speciellt Marmaduke's ungar blir som galna när de får ätbara saker, heheh!! De trängs å bråkar om maten fast de får den på olika ställen i buren å det e' så roligt att titta på.

Imorgon blir de små liven hela 8 veckor å i September sen blir de leveransklara, för att det ska bli så bra som möjligt!!     

 

Den enda smarta var lilla Kraken som åt på ett av knäckebröden som fanns där de andra i trängdes....   

Av Medusa Corsfeldt - 19 augusti 2013 15:24

Jag stör mig väldigt mycket på människor som inte vill förstå skillnaden mellan sparsam & snål!! Såna människor som inte fattar att bara för att man e' sparsam å inte gillar att slösa, då e' man inte snål!!!!! 

Att vara slösaktig e' bara väldigt onödigt å tillslut står man där utan pengar å vet inte vad man ska göra. Man får då ett abstinens för att man har ett Jag-bara-måste-ha-begär.

Om man då e' sparsam så köper man bara det man behöver å det man verkligen vill ha å då självklart inte det som e' dyrast, för då slösar man bara massa i onödan när det ändå finns saker som e' minst lika bra, för ett billigare pris. Man har helt enkelt bra med pengar å man vill spara för att veta att man aldrig behöver stå där utan pengar. Eller så kanske man helt enkelt sparar till nåt speciellt för att ha råd med det i framtiden. Då vill man ju inte slösa bort de pengarna, då vill man vara sparsam å det har inget med snålhet å göra...

Eftersom att vara snål innebär att man har rätt mycket pengar, men man håller bara i dem för att man absolut inte vill dela med sig eller köpa viktiga saker t.ex En snål människa vill bara ha pengar hela tiden utan att göra nåt!!


Jag blir så trött å nästan sur på folk som kallar andra för snåla, när de egentligen bara e' sparsamma!!
Liksom vem vinner i längden??! En sparare eller en slösare?!? Tänk på det.....


En snål människa har bara pengar i huvudet hela tiden å skulle aldrig ens kunna tänka att ge bort nåt lite ens eller köpa nåt!! En sån människa vill bara ha å ha pengar....

Som Joakim Fon Anka. Han har bara vääääldigt mycket pengar å när han får lite mer så ger han bara bort minde, alltså ingenting tillslut...



 

Under tiden som en sparsam människa alltid vet vad han gör å alltid kan ha koll på pengarna på ett bra sätt, eftersom han vet att man måste använda pengar för att kunna leva...  

 

Jag e' en sparsam människa, jag gillar inte att slösa pengar mer än nödvändigt. Men jag e' absolut inte snål för det. Man har sett så många slösaktiga personer å de blir ju fattiga tillslut å hur kul e' det.....?! 

Av Medusa Corsfeldt - 19 augusti 2013 01:21

En väldigt intressant sak när man går i skogen eller oxå rider eller kör/åker traktor, som man kan se e' de gamla husgrunderna. Det e' väldigt coolt att det finns kvar!! I våran skog har vi dessutom en grund från en gammal ladugård som det fanns kor i för väldigt länge sen. En annan ganska cool sak med det e' att man kan hitta väldigt gamla föremål från den tiden oxå. En hink å ett ok t.ex

Att tänka på hur det var för runt 100 år sen å bakåt, det e' rätt spännande faktiskt!!


 

 

 

 

Presentation


Hej där!! Kul att du har hittat hit!! :D
Snabbfakta om mig kommer här:
Namn: Medusa
Födelsedag: 27 juni 1993
Bor: Åtvidaberg
Jobb: Som fotomodell
Egna djur: Katter & kaniner. Hade häst förr...
Undrar du nåt, så e' det bara att fråga!! :D

Fråga mig

29 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är roligast & intressantast att läsa & titta på i en blogg??
 Djur
 Mode/skönhet
 Roligheter
 Fakta
 Tips
 Tankar
 Film
 Musik
 Böcker
 Mat
 Spelar ingen roll, bara det e' massa bilder
 Spelar ingen roll, bara det e' massa att läsa
 Annat (skriv då vad du tycker)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästboken

För kära osvenska läsare

Besöksstatistik

MustangMedusaPics

         

       

 

 

 

 

       

 

 

 

   

      

                         

Kloka ord:

*Man kan aldrig tycka om alla, men man kan däremot alltid acceptera/respektera alla. Om de nu förtjänar det....*

 

*Behandla andra som du själv vill bli behandlad tillbaka av dem. Med andra ord: behandla andra som de behandlar dig...*

 

*Var dig själv. Alltid!!* 

Puss & kram skumbanan!

 


Ovido - Quiz & Flashcards